Diëtist3.JPG

Diëtist & diëtetiek

Voor al jouw vragen over voeding

Afgelopen jaren is de aandacht voor gezonde voeding enorm gegroeid. Steeds meer mensen zien voeding, net als bewegen, als belangrijk onderdeel van hun gezondheid. De Covid-19 pandemie heeft alleen maar duidelijker gemaakt hoe belangrijk een goede gezondheid is en als onderdeel daarvan: gezonde voeding. 

Voor veel mensen gaat gezonde voeding over lichaamsgewicht en afvallen. Maar voeding gaat over veel meer dan dit. Voeding speelt bijvoorbeeld ook een hele grote rol bij,

Diabetes type I & II
Hart- en vaatziekten
Maag- en darm klachten
Nierproblemen
Zwangerschap en lactatie 
Allergieën
Sportieve prestaties

Sytse Bosma Diëtist.PNG

De diëtist kan en mag bij deze hulpvragen en vele andere adviseren en begeleiden op het gebied van voeding. Een diëtist heeft hier een vierjarige opleiding voor gevolgd en staat geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici. 

Hoe gaat de diëtist van FSB-Academy te werk?

Tijdens een eerste consult maken we kennis met elkaar en bespreken we waarom je bij FSB-Academy bent. Waar kan de diëtist van FSB-Academy jou mee helpen? Om dit goed in kaart te brengen is het belangrijk om de persoonlijke situatie goed door te spreken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagelijkse bezigheden, voedings- en leefgewoonten en medische gegevens. Dit is ook de basis voor jouw voedings- en leefstijl advies.
Dit advies maakt de diëtist voor jou maar voor het grootste gedeelte, hebben we het samen gemaakt. Wil je echt aan je hulpvraag(leefstijl) werken dan zal dit namelijk ook uit jezelf moeten komen. Opgelegde adviezen en veranderingen die eigenlijk niet goed bij je passen kosten energie en discipline. Dit maakt het lastig om ze op lange termijn vol te houden en zo blijvende verandering te maken.

Diëtist.JPG

Daarom kijken we samen met een realistische en nuchtere blik naar jouw persoonlijke situatie en kijken we wat bij jou past. De diëtist van FSB-Academy helpt je hier mee. Je krijgt informatie over de relatie tussen voeding en jouw hulpvraag en hulp die kennis toe te passen in gezonde voedingskeuzes. 

In vervolg consulten bespreken we hoe je andere voedingskeuzes ervaart. Merk je verbetering in je hulpvraag? Op basis hiervan kunnen we verdere aanpassingen maken in je voeding om zo je doelstelling te behalen. 

Hoe zit het met beweging en sport?

Hoe gaan die trainingen?

Met voeding kan heel veel bereikt worden. Maar met beweging en sport ook. Om toe te werken naar een complete gezonde leefstijl is het combineren van voeding en beweging/sport in de visie van
FSB-Academy essentieel. Bij FSB-Academy vind je beiden dan ook onder hetzelfde dak. Naast diëtistisch voedingsadvies kan er onder begeleiding gesport en bewogen worden in de traingsloods.

Drie keer per week is er een training waarin maximaal 6 mensen deelnemen. Allen zijn ook onder begeleiding van de diëtist en hebben dus vaak ook een vergelijkbare hulpvraag. In deze training beweeg je op je eigen niveau en krijg je persoonlijke begeleiding. Elke training duurt een uur.

Vergoeding en tarieven:

In veel gevallen kan de behandeling van een diëtist vergoed worden via de zorgverzekeraar. Het gaat hier om drie uren die vergoed worden door de zorgverzekeraar buiten het eigen risico om. Als je aanvullend verzekerd bent kan het zijn dat je meer vergoed krijgt. Dit staat beschreven in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Als er geen recht is op vergoeding gelden de volgende tarieven:

Eerste consult (60min directe tijd, 30min indirect): 
Vervolg consult (30min):
Thuisbezoek:

€90,00
€30,00
Toeslag €0,20 p/km

Directe en indirecte tijd:

Tijdens het eerste consult spreken we samen ongeveer 60 minuten. Dit is tijd die u direct aanwezig bent die dan ook directe tijd wordt genoemd. Maar een goed advies opstellen kost tijd en dit wordt gedaan in de indirecte tijd. Hier bent u niet bij aanwezig.
De tijdseenheden van facturering is in kwartieren. 

Kosten trainingen:

De kosten van de trainingen kunnen helaas niet vergoed worden. Het is optioneel om deze trainingen te volgen. De tarieven voor deze trainingen zijn hetzelfde als die voor reguliere groepstrainingen. 

Afspraak maken?

Vul het contactformulier in, dan maken we samen een eerste afspraak!